Kadıköy Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Merhaba

Bugün sizlere İstanbul Kadıköy'de  bulunan bir kütüphaneden bahsetmek istiyorum. Birbirinden değerli meslektaşlarımın çalıştığı bu kütüphane, "Kadıköy Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi".

bina6

Son zamanlarda düzenledikleri etkinliklerle dikkatimi fazlasıyla çeken ama maalesef henüz gitme fırsatı bulamadığım bir kütüphane.

Tarih, Edebiyat ve Sanat alanlarına ait her türlü yazılı kaynağı bünyesinde barındırmak amacıyla kurulan bu kütüphanede, alanlarında birbirinden değerli yazar ve bilim insanlarının bağışlarıyla kısa sürede güzel bir derme oluşturmuşlar. 

15 Mart 2014 günü bina açılmış. Kitapların kütüphanecilik kurallarına uygun şekilde tasnifi devam ediyormuş.

"www.kbtesak.org" sitesine girdiğiniz zaman kütüphane ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Untitled

Etkinlikler ise, 2014'ün ilkbahar aylarında başlamış. Sitede anasayfada etkinlik takvimi yer almakta. Buradan istediğiniz tarihi tıklayarak, o gün hangi etkinlik var, saat kaçta vs. gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. İstediklerinize de katılabilirsiniz.

Untitled1

Anasayfada sağ tarafta bulunan KÜTÜPHANE bölümünün altındaki KATALOG TARAMA linkini tıklayarak, bu kütüphanenin dermesinde neler olduğunu da inceleyebilirsiniz. Eminim ilginizi çekecek harika şeyler bulacaksınız. 

Aynı zamanda yine sağdaki KÜTÜPHANE bölümünün altındaki seçeneklerden bağışçıların kimler olduğunu görebilir, kütüphanede bulunan koleksiyon ve Nadir Eserler ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Müzik arşivinden tutun da fotoğraf arşivine varana kadar geniş bir yelpazesi var kütüphanenin.

Yine aynı bölümde bulunan KÜTÜPHANE KURALLARI kısmından da kütüphaneden nasıl faydalanabileceğinizi ve kütüphanede nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Böyle bir kütüphanenin varlığının bana yaşattığı heyecanı umarım sizlere yaşatabilmişimdir.

Özelde bu kütüphaneyi, genelde tüm kütüphaneleri ziyaret etmeniz dileğiyle...

Sevgiler

Yorumlar

  1. Umarım ziyaret edebilirim. Binada zaten çok tarih kokuyor. Kesin bir gitmem lazım. Emeğinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. Emeginize saglik blogu takioteyim blogums beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar