Ayaklarınıza İyi Bakın Çünkü Bütün Yük Onlarda

Merhabalar,

Bugün sizlere sağlıklı ayaklara sahip olmak için neler yapabiliriz onlardan bahsetmek istiyorum.

Ekstra para harcamadan, sadece birkaç dakika ayırarak harika görünen ayaklarınız olsun istemez misiniz?

(Kaynak: www.makeitfakeitbakeit.com)
(Kaynak: www.makeitfakeitbakeit.com)

Ayak bakımı, kişisel bakımın en önemli unsurlarından biridir bana göre. Sağlıklı ayaklar, sağlıklı ve doğru duruş demektir. Duruşumuzda bütün kas yapımızı, dolayısıyla da hareketlerinizi etkilediği için bence ayaklarımıza iyi bakmalıyız.
Bunun için birkaç küçük uygulama yeterli olacaktır.
  • Mutlaka her akşam ayaklarınızı yıkayın. Mümkünse ılık ve tuzlu suyla. Tuzlu su bütün yorgunluğunuzu ve ağrınızı alacaktır. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurutun, nemli kalması.  Biliyorsunuz ki mantarlar nemli ortamları sever.
  • Gece yatmadan önce ayaklarınıza nemlendirici sürün ve pamuklu bir çorap giyin. Sabah kalktığınız zaman ayaklarınız yumuşacık olacak. 
  • Tırnak kesimi de çok önemli. Çok derin kesilen tırnaklar batığa neden oluyor. Bu da parmaklarınızın iltihaplanıp şişmesine neden olur. Ağrı içinde, sızlanarak yürümek kimse istemez, öyle değil mi?
  • Tırnak diplerinde oluşan kütikülleri banyo yaptıkten hemen sonra, hazır yumuşamışken diplere doğru iterek temizleyin.
  • Yazın kendini iyice hissettirdiği şu günlerde sandaletler, terlikler ortaya çıkmaya başladı. Bu yüzden ayaklar her zamankinden bakımlı olmalı. Tırnaklar kesilip ojeler sürüldükten sonra sıra topuklara gelir. Topukları mutlaka ponza taşıyla temizleyin ve mümkünse bunu banyodayken yapın. Suda yumuşayan ayaklarınızdan ölü derinin nasıl çıktığına ve topuklarınızın yumuşayıp nasıl pürüzsüz hale geldiğine inanamayacaksınız.
  • Açık ayakkabı giyindiğiniz günlerde ayaklarınıza güneş kremi sürmeyi unutmayın.
  • Kapalı ayakkabılarda, ayak bütün gün içinde kalınca koku oluşmasına neden olabilir. Bunun için iki gün üst üste aynı ayakkabı giyilmemeli ve havalandırılmalıdır. Ayaklara da gerekirse koku giderici pudralar kullanılabilir.
  • Sıra geldi son ve en önemli önerime; ayakkabı seçimi. Benim önerim öncelikle ayak yapınızı iyi bilmelisiniz. Örneğin; benim ayaklarım taraklı denen türden. Yani biraz yayvan ve geniş. O yüzden, ben önü dar ayakkabılar almıyorum. Eğer çok zor durumdaysam ve başka ayakkabı bulamıyorsam da bir numara büyük alıyorum. Ayrıca taraklı ayaklar için yapılan ayakkabılar var, onları tercih ediyorum. Sizin de ayaklarınız taraklıysa, bunu satıcıya söylediğiniz zaman yardımcı olacaktır. Dar ayakkabı giyinmek ayakta nasır oluşmasına neden oluyor, özellikle parmak üstlerinde. Eminim birçoğunuzun serçe parmağının üzerinde ufak da olsa bir tepecik vardır. :) İşte bu tepecikler olsun istemiyorsanız, doğru ayakkabı seçmelisiniz.
Sevgiler
NOT: Burada yazdıklarım ayak bakımı için benim uyguladıklarım. Ayaklarınızda herhangi bir sağlık problemi varsa, doktorunuza danışınız.

Yorumlar

  1. çok önemli bi konu sahiden,güzellik şıklık tamam da,önce sağlık.
    değil mi?
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar