Sevgi Hoyratı


     Sevgi hoyratı; diye bir ikileme var mı bilmiyorum ama yoksa da artık benim için var. İnsanlar her konuda olduğu gibi sevgi konusunda da inanılmaz benciller. Herkes beni sevsin, bana saygı duysun, benim ihtiyaçlarımı gözetip ona göre yaşasın ama ben onlar için kılımı bile kıpırdatmayayım derdindeler.

     Psikolojide bunun yeri var mıdır, hangi isimle yer alır bilmiyorum. Bilen varsa benimle de paylaşırsa sevinirim.

     Çocuklarınızı çok sevin. Çocuklarınızı öyle sevin ki bu duygunun yoksunluğunu yaşamasınlar. Büyüyüp birer yetişkin oldukları zaman, karşılarındaki kişileri nasıl seveceklerini bilsinler. Hem kendi sınırlarını hem karşısındaki kişilerin sınırlarını bilsinler. Sevmenin nasıl bir şey olduğunu bilsinler.



     Karşısındaki kişiler ona biraz sevgi ve ilgi gösterdiğinde, bu durumun suistimal edilecek bir durum olmadığını bilsinler. Bilsinler ki sevsinler sevilsinler. Sevgi hoyratı olmasınlar. Sevgiyi hoyratça tüketmesinler. Sanki herkes onu sevmek zorundaymışcasına davranmasınlar. Bilsinler hoyratça davrandıklarında herkesin ondan uzaklaşacağını.

     Yalnızlığın, sevgisinsizliğin, sessizliğin kimsesizlik olduğunu bilsinler. Bilsinler ki sevsinler, değer versinler. Sevmenin ve sevilmenin Dünyadaki her şeyden daha değerli olduğunu öğrensinler, sizlerle yaşayıp görsünler. Yanlış yerlerde yanlış kişilerde sevgiyi aramasınlar. 

     Doğru insanlarla karşılaştıklarında onları nasıl sevmeleri gerektiğini bilsinler. Karşısındaki kişinin sevgisini hoyratça tüketmesinler. Kimsenin gönlünde yitip gitmesinler. Zorba hoyrat olarak anımsanmasınlar. Sevsinler, sevmenin nasıl bir şey olduğunu bilsinler. Sevsinler ki mutlu olsunlar. 

     Nefes alabilmenin ne kadar önemli olduğunu bilsinler. Bir yaprağı bir karıncayı sevebilsinler. Yağmurdan sonraki toprak kokusunu içlerine çekmenin verdiği huzurun kıymetini bilsinler. Her saniyenin ne kadar değerli olduğunu öğretin onlara. Sahip olduklarının ve sahip olamadıkları için emek harcamanın kıymetini bilsinler.

     Emek vermenin ne demek olduğunu bilsinler ki; hayat onlar için anlamını yitirmesin. Hoyrat, bencil olmasınlar. Farkındalıkları yüksek, sahip olduklarına şükretmeyi bilecek kadar nitelikli bireyler olsunlar.

    

Yorumlar

  1. Vaov güzel paylaşım 😊

    YanıtlaSil
  2. Sevgi temelli bir nesil yetiştirmeliyiz, sevmeyi bilen insanlar güzel bir dünya inşa edebilirler ancak. Güzel bir yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü zamanlardan geçiyoruz... Sevgi her şeyi düzeltecek, inanıyorum. Teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar