Kirpik Perması Nedir?

Özel permalarla yapılan ve kirpiklere net bir şekilde kavis kazandıran işleme kirpik perması denmektedir. Kirpik perması nedir sorusunun cevabı budur. Kirpik perması işlemi genellikle kirpiğin yapısına göre 45-50 dakika sürmektedir. Kirpiklerin zor şekil almasından dolayı, kirpik perması işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem ile kirpiklere kolayca ve istenilen ölçüde şekil verilebilmektedir.

 Kirpik Perması Nasıl Yapılmaktadır?

 Kirpiklerle uygun boyda bir bigudiye sarılır. Ardından yine uygun olan bir solüsyon uygulanır. Bu işlemlerden sonra kirpiklerin hava almaması açısından, maske ile korunma altına alınmaktadır. Maske işlemine kullanılan malzemeye göre ihtiyaç duyulmayabilir. Bu işlemden sonra kirpikleriniz istediğiniz şekli alabilir. İsterseniz kavisli, dilerseniz de farklı bir şekle koyabilirsiniz.

 Kirpik Perması Yapmak Güvenilir Mi?

 Kirpik perması, uzman kişilerce yapıldığında son derece güvenli bir işlemdir. Ancak kendi kendinize kirpik perması yapmanız asla tavsiye edilmez. Tavsiye edilmemesinin nedeni, kirpik permasında kullanılan malzemelerin gözle temas etme durumdur. Şayet malzemeler gözle temas ederse, sağlığınıza ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle en güvenli şekilde kirpik permasını uzman elleriyle yapmanız daha uygun olacaktır.

Perma işlemi yapıldığında gözlerdeki lensler çıkarılır, işlem bitince de lens tekrar takılabilir. Bu nedenle gözlerde lens bulunması kirpik perması yapmaya asla engel olmaz. Aynı şekilde makyaj yapmayı da engellemez.

 Perma işlemi yapıldıktan sonra kirpiklerde bazı renk değişimi gözlenebilir. Özellikle kirpiklerin renginin açıldığı gözlenmektedir. Bu açık rengi engellemek adına Hint keneviri yağı kullanabilirsiniz. Eğer size bu durum engel teşkil etmiyorsa herhangi bir ekstra işlem yapmanıza engel olmaz.

 Kirpik Perması Kimlere Zararlıdır?

 Kirpik perması içerisinde bulundurduğu kimyasal maddelere alerjisi olan kişilere tavsiye edilmez. Ancak sağlıklı olan kişilerin kirpik perması uygulaması yapmasında herhangi bir sakınca yoktur.


 Kirpik Permasının Fiyatları Ne Kadardır?

 Kirpik perması uzmanları tarafından yapıldığından belli fiyatları olmaktadır. Güzel ve çekici olmanın ana yollarından biri olan kirpik şekilleri, kirpik permasıyla en iyi seviyeye çıkartılabilir.

 Kirpik perması bazı yerlere göre fiyatları değişmekle beraber ortalama fiyatları 100 TL ile 150 TL arasında değişmektedir. Özellikle kaliteli olan kirpik permasını tercih etmeniz hem sağlığınız hem de güzelliğiniz açısından daha uygun olacaktır. Tırnak butik kirpik perması sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. İlk defa duyuyorum kirpik permasını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hergün yeni bir şeyler çıkıyor. Ama kirpikler çok güzel duruyor bu uygulana ile 🥰

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar