Küçük Evler İçin Mutfak Seçimi

Merhabalar,

Bugün sizlerle yeni mutfağım ile ilgili paylaşımda bulunacağım. Yaklaşık 5.5 yıldır evliyim. İlk evim kiraydı ve 3+1 koskocaman bir evdi. Her yeni evlenen çift gibi biz de aynı hatayı yapıp, kiradaki eve göre eşyalarımızı aldık. Ama daha sonra kayınpederimle ortak bir ev almaya karar verince anladık ki çok büyük hata yapmışız.

Dubleks bir ev aldık ve yaklaşık 3 yıl birlikte oturduk. Evleri ayırma vakti geldi çattı... Kayınpederimin zaten bir dairesi vardı, onu verdi ve üzerine biraz para ekleyerek şimdiki oturduğumuz evi aldık. dolayısıyla biz çatı katını satın almış olduk. Evleri ayırınca da 1+1 eve 3+1 eşya ile sığmaya çalışmak, taktir edersiniz ki çok zor oldu :)

Eşyaların bir kısmını aşağıda kullandık, çatı katı için farklı eşyalar aldık, buraya uyacak şekilde. Neyse bu kısmı geçiyorum ve asıl konumuza dönüyorum.



Evet evim eğimli bir çatı katı ve küçük. Bu yüzden mutfak dolaplarımı marangoza yaptırtdım, özel ölçülerle. Çamaşır makinası ve bulaşık makinası tezgah altında olduğu için, tezgah altı kullanım alanım az. O yüzden yemek odası  takımlarındaki aynalı konsollara benzeyen ayrı bir bölüm daha yaptırttım ama aynasız :) Rengini açık renk seçtim alan küçük olduğu için. Elvira diye geçiyor renk. Bir de parlak istedim, silinmesi kolay olsun diye. Mat mobilyaların temizliği zor oluyor çünkü.




Tezgah arası fayansımı da açık renk seçtim, düz tek renk fayans oldu. Tezgahım renkli olduğu için fayansları tek renk seçtim. Zaten dolaplar da tek renk olduğu için sade ve güzel durdu bana göre.



Alan küçük olduğu için ankastre ürün kullanmadım. Set üstü ocak aldım, güvenlik kilitli olanlardan. Davlumbaz ya da aspiratör de almadım, çünkü ocak tam camın önünde ve Zaten camı yaz kış hiç kapatmıyorum.

Buzdolabımı da değiştirdim. Çatı eğimli olduğu için eski Buzdolabımı kullanamadım, maalesef. Kısa ve dar bir buzdola aldım. Alan çok geniş olmadığı için dar seçtim, yetiyor ama bana. Onunla ilgili belki daha sonra detay anlatırım.

Küçük evler için mutfak seçeneği çok yok, O yüzden özel ölçülerde yaptırmak gerekiyor her şeyi.

Hepinize huzurla oturacağınız, mutlu evler diliyorum.

Sevgilet

Yorumlar

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar