Yetememe Duygusu

Her anne gibi ben de zaman zaman çocuğuma yetemediğimi düşünüyor ve yetememe duygusu içerisinde kaybolup gidiyorum. Bu duyguya kapılınca insan çıkamıyor işin içinden. Valla migren ataklarım tutuyor bu gibi durumlarda.

Ama anladım ki ne yaparsam yapayım zaten yetersiz kalacağım, her anlamda. Çünkü ben de bir insanım ve benim de kendi ihtiyaçlarım, isteklerim, beklentilerim var. Kim 4/4lük ki ben olayım! Olamıyorum diye de niye kendimi yıpratayım!


Geçen gün Ali Baran ile oturup çok kısa sohbet ettik. O'na sordum: 'Sence ben iyi bir anne miyim kötü bir anne miyim? Sevmediğin bir davranışım var mı?' diye. Hiç düşünmeden 'hayır yok, sen iyi bir annesin, seni seviyorum' dedi. İşte o an anladım ki; annenin var olması, çocuğun yanında olması zaten yetiyor. Ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Bu demek değil çocukları doğurup başı boş bırakın, salın sokağa gitsin :) Ne yaparsam yapayım yetmiyorum, eksik kalıyor çocuğumun bazı şeyleri, iyi bir anne değilim gibi düşüncelere kapılmayın. Ben ettim siz etmeyin :) Çocuklar bizi koşulsuz şartsız seviyor, benimsiyor. Bizden fazladan bir beklentileri yok, yanlarında olalım onları sevelim ve bunu onlara hissettirelim yeter.

Sevgiler

Yorumlar

  1. Bir çocuğu annesinden daha iyi anlayabilecek ve daha iyi bakabilecek biri yoktur zaten:) O nedenle en iyi anne çocuğun kendi annesidir.
    Hatta mümkün olduğunca fazladan bir şey yapmaya çalışmamalı, çok kontrolcü davranmamalı ve çocuğun da kendi özgür alanında kendini geliştirmesine fırsat tanınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz. Çocukların bizden bağımsız olmasını istiyoruz ama tam tersi davranıyoruz. Biraz fırsat vermek gerekiyor gerçekten de

      Sil
  2. Hep aynı duygu ve hiç geçmiyor malesef...annem ,size yetemedim diyor, ben ,çocuğuma yetiyor muyum acaba diyorum..
    Halbuki sadece mutlu olduğumuzu gorseler yetiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru dediniz.
      Aslında yetinmeyen biziz, daha fazlası olduğunu bilmiyorlar ki (her konuda) yetinemesinler

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar