Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerisi

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerisi

Bir sabah uyandınız ve aynaya baktığınızda Aman Allahım o da ne? Alnınızın tam ortasında kocaman bir sivilce!

Bir başka sabah ise uyandığınızda cildinizi siyah noktaların kapladığını görebilirsiniz ki, bunların hiçbiri istenmeyen durumlardır.  Ama sonuçta insanız ve başımıza gelebilecek en kötü şey bu olsun değil mi?

Sonuçta cildimiz de bedenimizin doğal bir parçası ve onun da kendince kimi dönem tepkiler vermesi son derece normal ve her cilt tipi kimi zaman farklı tepkiler verebiliyor.  Her cildin kendine özgü özellikleri var. Normalde bilim insanları ve dermatologlar cilt tiplerini kuru, normal ve yağlı ciltler olarak üçe ayırıyor ve biz bu yazıda yağlı ciltlere dair sözler söylemeye çalışacağız.

Yağlı Ciltlerin Temel Özellikleri

Yağlı ciltlerin en temel özelliği adından da çok net anlaşılacağı üzere cildin yağlı olmasıdır, yağlı ciltler açısından bakıldığında ciltte sebum dengesinin ayarlanması başlı başına önemli bir konu ve sorundur. Cildin yağlı olmasından dolayı ise cilt üzerinde sivilcelerin, siyah noktaların yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkması ise ne kadar özen gösterilirse gösterilirsin kaçınılmazdır.

Ama bu cilt tiplerinin çok ciddi güzel yanları da yok değildir. Örneğin bu cilt tipleri kuru ve normal ciltler ile kıyaslandığında kolay kolay kırışmaz ve bu tip cilde sahip olanlar yaşlarını aslarını belli etmedikleri gibi, çok geç yaşlanırlar ve yaşlarını asla belli etmezler işin en güzel yanı da bunun için çok çaba harcamalarına gerek de asla yoktur.

Elbette yağlı ciltler pırıl pırıl görünür ama kimi zaman aşırı yağlı görünüm istenmeyen bir görünüm de ortaya çıkabilir. Çünkü kimi zaman cildin aşırı parlak görünmesi de çok hoş olmayabilir. Bir diğer en önemli sorun da gözeneklerin sürekli olarak kendisini belli etmesidir.

Cildin Yağlanma Nedenleri

Yağlı ciltlerin bu temel özelliklerini belirttikten sonra cilt neden yağlanır sorusunu da sormak gerekiyor. Eğer bu soruya doğru ve anlamlı bir yanıt verilir ise yağlı ciltlerin olası sorunlarını önlemek, oluşan sorunları gidermek ve cildin kusursuz görünümünü sağlamak çok daha kolay olacaktır.

Elbette cildin yağlı olmasının en temel faktörü cildin genetik yapısı olmakla beraber aşağıda belirtilen faktörler de cildin yağlanmasına neden olabilir.

1.       Bu noktada da söylenebilecek ilk şey elbette aşırı yağlı, dahası kalitesiz yağlar ile beslenilmesidir. Aşırı yağlı yemek yemenin ciltte yağlanmaya neden olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmış durumdadır.
2.       Doğum kontrol hapları ile sivilce için kullanılan kimi ilaçlar da ciltte yağlanma problemine neden olabilir.
3.       Yine yapılan kimi çalışmalara göre Parkinson vb. hastalıkların cildin yağlanmasını tetiklediği belirlenmiş durumdadır. Bu noktada zayıflama diyet ve ilaçlarını da asla es geçmemek gerekir.
4.       Makyaj malzemeleri su götürmez bir gerçektir ki cildin yağlanmasının en önemli nedenlerindendir. Fazla kimyasal içeren, mineral bazlı olmayan makyaj malzemeleri, katı kapatıcılar, fondötenler kolayca ciltte yağlanmaya yol açar ki, eğer cildiniz yağlı, normal ya da karma bir yapıya sahip ise makyaj ürünleri alırken, bilinen markaların doğal, mineral makyaj ürünleri seçilmeli, kapatıcı olarak da likit ürünler seçilmelidir.
5.       Vücutta yer alan kimi hormonlar da yağlanmayı tetikler.
6.       Tüm bunlara ilaveten eğer aşırı titiz biri olarak cildinizi günde 3 ve daha fazla su ile yıkıyor iseniz o zaman direkt olarak yağlanmaya davetiye çıkardığınızı lütfen unutmayın.

Yağlı Ciltler İçin Çok Özel Bir Ürün

Yukarıdaki tüm bilgilerden de anlaşılacağı üzere yağlı ciltler bakım açısından diğer ciltler ile kıyaslandığında son derece özen gösteren bir yapıya sahipler. Bu yüzden de yağlı bir cilde sahipseniz çok daha özen göstermeniz lazım ki, yağlı ciltler için yapılabilecek en önemli şey cildinizi doğru bir ürün ile nemlendirmeniz. Zira yağlı ciltler düzenli ve doğru bir biçimde nemlendirilirse birçok sorunun oluşma olasılığı ortadan kalkıyor.

Bizim bu noktada size önereceğimiz ürün dünya ünlü bir marka olan La Roche Posay tarafından piyasaya sunulan La Roche Posay Effaclar H.

Özellikle yağlı ciltler için yapılan klinik araştırmalar sonucunda etkinliği kanıtlandıktan sonra piyasaya sunulan La Roche Posay Effaclar H hakkında detaylı bilgi vermeden önce  La Roche Posay için söylenebilecek kimi şeyler şunlar:

Bugün dünya çapında pek çok insanın kullandığı geniş bir ürün gamına sahip markanın, 25.000 dermatolog tarafından dünyanın her yerinde tavsiye edilmektedir. Eczane güvencesinde satılan ürünlerin tarihi otuz yılı aşkın bir süre olup, Fransız olan bu marka adını Fransa’nın aynı isimli kasabasından alır.

La Roche Posay Effaclar H ise markanın Effaclar serisinde piyasaya sunduğu bir üründür. Bu serideki tüm ürünler yağlı ve yağlanmaya eğilimli ciltler içindir. Yazıda bahsi geçen ürün ise sivilce ve siyah nokta tedavisinden sonra kurumuş olan cildin eski haline dönmesine yardımcı olan bir nemlendirici üründür.
Bu tür sorunlarda ortaya çıkan güçsüzleşme sorununu ortadan kaldırır, düzenli kullanım ile cildin kusursuz görünmesini sağlar ve elbette cildi nemlendirir. Bir bakım ürünü olup, düzenli olarak sabah ve akşam tüm yaşlarda uygulanabilir.

Kullanıcıların ortak görüşü ise kullanılmaya başlaması ile beraber cildi pamuk gibi yapması, asla ağır bir yapısının olmaması.

40 ml olarak piyasaya sunulan ürün çantada, cepte kolayca taşınabilir bir ebatta olup, güzelliğini ortaya koymak isteyip, yağlı bir cilde sahip olanların yeryüzünde ilk tercihlerinden birisi.  



Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Canım benim, çok sağol. İnşallah doğumdan sonra daha da düzene girecek yazılarım.
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar