Akne Bakımı İçin Öneriler

Akne Bakımı İçin Öneriler


Her ne kadar genelde ergenlik dönemiyle özdeşleştirilse de akne ya da yaygın bilinen ismiyle sivilceler sıkça görülen dermatolojik sorunlardan biridir. Ergenlik dönemiyle daha fazla özdeşleştirilmesinin nedeni bu dönemde fiziksel açıdan köklü bir değişim içine girilmesidir. Kilo alımı, yağ bezlerinin daha fazla salgılanması, hızlı bir şekilde gerçekleşen değişimle beraber yüz ve vücudun bazı diğer bölgelerinde sivilce adı verilen kırmızı görüntüler meydana gelir. Ancak bu görüntü önlem alınmaz ve gereken dermatolojik özen gösterilmezse ilerleyen aşamalarda da karşınıza çıkabilir. Sözgelimi La Roche Posay markası çözüm için ideal bir seçenek sunacaktır.

Akne Nedir?
Aknelerle ilgili tanım yapmadan önce bir anlam ayrımı yapmakta yarar var. Her sivilce ya da akneler aynı şeyi ifade etmiyor olabilir. Yani bazen akne görünen ancak içinde farklı rahatsızlıklar olan durumlar da bulunabilir. Örneğin kıl dönmesi olduğunda da akne görünümü oluşabilecektir. Ancak bunun tanımı daha farklı bir yönle ilgilidir. Bundan yola çıkarak, ciltte var olan gözeneklerin yağ ya da gün içinde dışarıdan kaynaklanan nedenlerle tıkanması, yüzeyde kırmızı ya da siyah nokta görünümlü şişliklerin olması durumu akne olarak tanımlanabilir.


Sebum Dengesi ve Akne İle İlişkisi
Sebum, cildin kendi sağlıklı yapısını koruması için olması gereken bir salgıdır. Yağa benzeyen bu madde kıl köklerinde yer alır. Cildin su dengesinin korunması, mantar ve bakteri benzeri sorunların giderilmesi için etkilidir. Cildin kokusunu da dengeleyen bu madde köklerden herhangi bir nedenle dışarı çıkmadığında da sivilceye yol açacaktır.  Sebum maddesini dengelemek ekstra sağlanan takviyeler ve özenli cilt bakım ürünüyle mümkündür. La Roche Posay Effaclar K bu anlamda sizin için iyi bir sonuç verecektir.

Daha Sağlıklı Hücreler İçin Köklü Yenilik
Cildiniz için köklü bir değişiklik yapmak istediğinizde cilt hücrelerinden işe başlayabilirsiniz. Bunun nedeni gözle görülmeyen bu mikroorganizmaların bütün oluşturarak ciltteki hastalıkları ve sağlıklı olma durumunu belirlemesidir. Hücreler ne kadar fazla zarar görürse, cildin genel dengesindeki görünümü o kadar fazla yansımasını bulacaktır.  Çünkü hücreler birleşerek daha büyük yapıları oluşturur. Hücrelerin hastalıklı olması da derinin yok olması için zemin yaratır. Çünkü aralarda her ne kadar iyi hücreler olsa da genelin baskın çıkması ile onlar da etkisini yitirebilir. Ayrıca direncin düşmesi durumu söz konusu olacaktır. Direnci düşüren, cildi oluşturan hücrelerdir. Savunmanın zayıflaması ile giderek iyileşme etkisi yok olur, hastalıklar için de zemin yaratılır. Cildin eski sağlığına kavuşması için hücresel düzeyde yenilik yapılmalıdır. Yani köklü bir değişiklik cilt yapınıza da uyan bir malzeme ile mümkün hale gelir.

Pürüzsüz Görünüm ve Canlılık Hissi Nasıl Kazanılır?
Kendinizi daha canlı hissetmek için cildinizde pürüzlere neden olan her türlü oluşumdan kaçınmanız önerilir. Pürüze neden olan etkenlerden bahsetmek gerekirse, nemsizlik, kırışıklık, renk dengesizlikleri gibidir. Yaşlılık bu noktada her ne kadar önlenemez bir durum olsa da alınacak bazı önlemlerle hızını yavaşlatmak mümkün olacaktır. Nem dengesini sağlamak, en iyi çözümlerden biri konumundadır. Çünkü meydana gelen çok sayıda sorunun kaynağında da nemsizlik yer alır. La Roche Posay Effaclar K akne giderici etkisi yanında pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşmanız için de ideal bir seçenektir.

Akneleri Önlemek İçin Ne Yapmak Gerekir?
Ürün kullanımı dışında aknelerin oluşmasını engelleyen bazı ipuçlarından bahsedilebilir. Bu uygulamalar, günlük hayatınızda da değerlendirebileceğiniz son derece etkili öneriler olarak düşünülebilir.
1.      Sivilce olan bölüme kesinlikle dokunmayın ve temas etmeyin.
2.      Gün içinde iki kere cildinizi su ile temizleyin ve La Roche Posay ürünlerinden birini seçerek nemlendirici bakım etkisi yaratın.
3.     Her türlü bakım ürünlerini kullanırken önce cildinizi temizlemeye özen gösterin. Daha etkili sonuçlar alabilmek için açık ve temiz gözeneklerden sonra ürün kullanmaya özen gösterin. Örneğin banyo sonrası cildin en etkili sonuçlar aldığı zamandır. Bunun için fırsatınız yoksa ve sadece yüz bölümünde kullanacaksanız da önceden suyla yıkadıktan sonra tonikten yardım alabilirsiniz.
4.     Yüz yıkama biçiminize dikkat edin. Bunun nedeni çok baskı yaparak yıkanan cildin kendine zarar verme potansiyeli olmasıdır.
5.     Yüzünüzü kurularken çok bastırmadan hafifçe ıslaklığı almanız önerilir.
6.     Yağlı tüm ürünleri kullanmaktan kaçının. Aknenin temel oluşum kaynağı yağlı kıl köklerinin dışarı çıkamamasıdır.
7.      Cilt bakım merkezlerine gitmeden önce doğal yollardan akne temizliği için yöntemler arayın. Her cilt bakımı uzun vadede iyi sonuçlar vermeyebilir. Tek bir sorunu çözmeye çalışırken cildin kendi yapısında büyük sorunlara neden olabilirsiniz.
8.     Derma-kozmetik ürünler kullanırken bitkisel yağlardan de mutlaka yardım alın.  Daha iyi direnç geliştirmeniz ve uzun vadede sağlıklı yapıya kavuşmanız için önemli bir noktadır.
9.     Beslenme şekliniz cildinizdeki akne sorunlarında etkili olabilir. Yağ dengesini bozan yiyeceklerden kaçınmanız önerilir. Örneğin çok yüksek kalorili paket ürünler çok hızlı enerjiyi yükselttiğinden yağlanma hızında da artışa neden olur. Bu durum gözeneklerde normalin birkaç katı kadar yağ birikmesi sorunu oluşturur.
10.   Spor alışkanlıklarınız akne sorunu için önemlidir. Spor yapan kişilerin ciltlerinde daha genç görünüm elde edilebilir.

  


Yorumlar

REKLAM

Popüler Yayınlar