Hayat Evde Başlar

Anne olduktan sonra okuduğum kitaplar da değişti, tüm hayatım gibi:) Her şey çocukla ilgilş olmaya başladı. Böyle dedim diye kendime vakit ayırmadığım düşünülmesin. Gayet güzel gezip tozuyor ve kendimle de ilgileniyorum :) Neyse zaten konumuz bu değil. Size bugün Hayat Evde Başlar isimli kitaptan bahsedeceğim.



Hayat Evde Başlar kitabının yazarı; pedagog Gözde Erdoğan, nam-ı diğer Süper Dadı. Kendisi, televizyondan gördüğüm kadarıyla, duruşu nedeniyle çok sert ve itici geliyor bana ama önerilerini beğeniyorum. Uygulanmayacak şeyler değil, sadece kararlı olmak gerekiyor, hepsi bu...

Oğlum zaten sallanarak uyumayı çok seven bir çocuk değildi ama sallıyordum uyuturken. Sallanarak uyumayı erken bıraktı. Gözde Erdoğan'ın uyku eğitimi ile ilgili söylediklerine de o süreçte denk gelmiştim. Sakin ve kararlı olunca, çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. Tabii oğlumun da bu durumdan memnun olması ve uyumlu bir çocuk olmasının bunda etkisi büyük.

Hayat Evde Başlar kitabında, çocuğun doğumundan itibaren gelişimi ve bu doğal gelişim sürecinde ebeveyn olarak bizlerin, nasıl davranması gerektiğinden bahsediyor. Çocuklarımızın aynası olduğumuz vurgulanıyor. Yani onlara doğru örnek olmak ve onlara karşı doğru davranışlar sergilemek üzerinde duruluyor.

Oğlumla 2 yaş sendromu sürecini atlatmamızda epeyi faydalandım bu kitaptan. Her konu ile ilgili bilgiler bulabileceğiniz güzel bir kitap. Danışma kaynağı bana göre. Elinizin altında mutlaka olmalı, ara ara dönüp bakabilmeniz için. Okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap. Zamanınız boşa gitmeyecek, Garanti veriyorum.

Sevgiler
Aylin Demir

Yorumlar

  1. süper dadı nın taktiklerini çoğu insan karşı olsa da bende çok beğeniyorum düşünme köşesini eziyet gibi görenler var ama yanlış açıdan bakıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşı duran insanlar sanırım, Yazıda da belirttiğim gibi sert duruşu ve hitap şeklinden dolayı önyargılı yaklaşıyorlar.
      Mola paspası bana da mantıklı geliyor. Kendimizi düşünelim, sinirlenince, gergin olunca kendimizi rahatlatacağımız sessiz bir ortam, bir alan aramıyor muyuz? Ya da odamıza çekilmiyor muyuz? Aynı şeyi mola paspasında çocuğa uygulatmayı,kendi kendine sakinleşmeyi öğrenmesini sağlıyor.

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar