Başarılı İnsanların 8 Sırrı

Yeni bir kitaba başladım, 8'de 8 Başarı isimli. Başarılı insanların 8 sırrından bahsediyor kitap. Aslında sırdan ziyade, ortak noktalarından desek daha doğru olur.
Kitabı daha bitirmedim, çünkü yeni başladım. Detaylı olarak hakkında yazamayacağım şu an. Ama daha ilk maddesinde beni düşündürmeye başladı.



Başarılı İnsanların 8 Sırrı 

Peki başarılı insanların 8 Sırrı neymiş?

1. Tutku
2. Çalışma 
3. Odaklanma 
4. Zorlama
5. Fikirler 
6. Gelişim
7. Hizmet
8. Israr

Ben henüz kitabın tutku ile ilgili olan kısmını okuyorum. Baştada dediğim gibi yeni başladım kitaba, ama daha en başından düşündürmeye başladı beni. "Başarılı insanlar yaptıkları işi seviyor ve tutkuyla yapıyor." diyor kitapta. 

Kaçımız acaba gerçekten sevdiği, mutlu olduğu işi yapıyor?

Ben üniversitede, Bilgi ve Belge Yönetimi (Arşivcilik-Kütüphanecilik) bölümünü okudum. Bölümü biraz biliyordum ama bu kadar bana uygun olduğunu bilmiyordum. Bölümü tanıdıkça daha çok sevdim ve ' Çok şanslıyım. Kişiliğime ve beğenilerime uygun bir bölümde okuyorum. ' dedim. Üniversiteyi keyifle okudum, 5 yıl kadar da eğitimini aldığım işi büyük bir keyif ve mutlulukla yaptım.

Sonra evlilik, çocuk derken bir süre ara verdim çalışmaya. Ama ekonomik sebeplerden ötürü aniden iş hayatına dönmek zorunda kaldım. Dönüşüm ani olduğu için, kendi mesleğimde bir iş bulmayı bekleyemedim ve mağazacılık sektöründe çalışmaya başladım. Şu an hala devam ediyorum. İnanın, bu mesleği de çok sevdim. Tek kötü yani avm de çalıştığım için akşam çok geç saatte çıkıyor olmam. Ama şikayetçi değilim, memnunum durumumdan çok şükür.

Şimdi aklımda yapmak istediğim tek bir şey var; Aşçılık. Onu da profesyonel bir iş olarak yapar mıyım bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da; iki sektörde de mutluyum. Türkiye'de, bu konuda şanslı olan azınlık grup içerisinde olduğumu düşünüyorum. 

Sizler hiç düşündünüz mü, sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz?  Ya da hangi işi yapsanız daha mutlu ve başarılı olurdunuz?

Sevgiler
Aylin 




Yorumlar

  1. Şu ara çok sorguladığım bir konu bu? cevaptan emin değilim hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tutkunuzun ne olduğunu en kısa sürede bulup daha da mutlu bir yaşam sürersiniz
      Sevgiler

      Sil
  2. Bugün içine hunharca düştüğüm bir konuya anasayfamda denk gelince bir mesaj mı acaba? dedim kendime. Ve paylaştığın resmi bilgisayar masaüstü yaptım. Sanırım eksikler var benim sırrımda.. İnsanın kendi mesleğini veya istediği mesleği yapamaması ömür boyu işkence, derin yara, hatırlandıkça yanan bir ciğer maalesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman çevremdekilere de eşime de söylerim, az kazan ama mutlu ol. Üniversite mezunuyum ama satış danışmanlığı yapıyorum. Çünkü seviyorum, mutluyum. Dilerim mutlu olacağın işler yaparsın.
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar