DEKORASYON KARMASASI

Merhaba,

Beni yakından takip edenler bilirler yeni taşındığımı. Aslında pek de yeni sayılmaz J Ama henüz 1 senesi dolmadı.

Oğlum daha 4-5 aylıktı taşınma kararı aldığımızda. Küçük bir çocukla ve üstelik ilk anneliğin verdiği acemilikle, taşınma öncesi toparlanma süreci çok ama çok uzun sürdü J Çok şükür kazasız belasız toparlandık. Kredimizi çektik yeni evimize geçtik, kiradan kurtularak. (Allah kirada oturanın yardımcısı olsun)


Yeni eve geçtik geçmesine ama bitti mi! Bitmedi tabi...

“Yeni ev, tertemiz otururuz sıkıntısı olmaz” dedik, başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Artık nazardan mı başka bir şeyden mi bilemiyorum, o kadar yağmur yağdı fırtına koptu, tek damla su girmedi içeri. Biz taşındık ertesi gün evi su bastı resmen. Oturduğumuz daire dubleks. Terastaki derelerin gideri tıkanmış, yağmur da yağınca su olduğu gibi duvarlardan içeri girdi. Eeee yalıtımda tam yapılmayınca, başka bir şey olması beklenebilir miydi?

İçeri su girince duvarlar ve tavanlar attı, alçılar döküldü, parkeler kabardı. Anlayacağınız ne yeni evin keyfini sürebildik, ne aldığımız eşya bir şeye benzedi, ne yaptırdığımız perde. Çok şükür sağlıklıyız ve kiradan kurtulduk, orası ayrı! Ama bu olumsuzluklar da olmasaydı daha da iyi olurdu. Yaz geldi, terasın keyfini çıkarma zamanı. Ama bizi çok ama çok büyük tadilatlar bekliyor.

He bu arada su tesisatında da kaçak çıktı L

Parkeler kalkacak, tesisattaki kaçak bulunup onarılacak. Umarım kaçak banyomda değildir, aksi taktirde bütün banyo kırılıp yerle bir olacak L

Aslında bir bakıma da seviniyorum bu tadilata. Neden mi? Kredi borcu nedeniyle eve sığmayan bazı eşyaları yenileyememiştik. Taşınma esnasında da eşyalar biraz zarar gördü. Tadilat yapılırken yatak odamda köklü bir değişiklik yapmak istiyorum J

Yatak odam üst katta. Terasın ölü alanlarını kırdırıp gömme dolap yatırmayı düşünüyorum. Gardrobu, komidinleri ve tuvalet masasını kaldıracağım. Böylelikle odamda epeyi yer açılacak ve ferahlık gelecek. Yatağı da değiştireceğim. Bazasız ve başlıksız bir model düşünüyorum. Yatak başlığı yerine duvara resim çizdirmeyi düşünüyorum yıllardır. Bu evlenmeden önce kurduğum hayallerden biriydi bu arada J (Fikrimi çalmayın, kızarım ona göre J)

Ama sonra dedim ki “Kime çizdireceğim? Zor iş. İstediğim gibi olur mu?” vs vs bir sürü soru işaretleri oluştu. Ben de duvar stickerı kullanmaya karar verdim. www.evmanya.com da bir tane buldum ama tam emin değilim, istediğimin bu olduğuna. Nasıl bir şey olsun karar veremiyorum. Çiçek böcek severim ama ev dekorasyonunda ya da eşyalarda fazlaca olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Manzara olabilir, İstanbul Silueti olabilir, bilemiyorum karar veremedim.

Beğendiğim Sticker

Bu konuda sizlerin de fikrini almak istiyorum. Sizin değişik bir öneriniz var mı?


Sevgiler

Yorumlar

  1. Cok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun
    sevgiler .

    YanıtlaSil
  2. Cok gecmis olsun Canim,saglikla huzurla yasayin yeni evinizde,,,Yatak fikri cok guzel degişik bence yapmalisIn..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, tadilat bir bitsin bakalım neler olacak :)

      Sil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar