AKILLI TELEFONLA FOTOĞRAF ÇEKMENİN PÜF NOKTALARI

Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde HP sponsorluğunda bir etkinliğe katıldım. Bu etkinlikte fotoğraf tutkunu Yeşim Mutlu bize akıllı telefonla fotoğraf çekmenin püf noktalarını anlattı. Ben de bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
 
Artık her geçen gün daha kaliteli olarak üretilen ve birbiriyle yarışan akıllı telefonlar sayesinde, eğer çok profesyonel çekim yapılmayacaksa koca koca lensi olan fotoğraf makinelerine neredeyse hiç ihtiyaç kalmadı. Gerçi objektifli, elinizde varlığını hissettiren makinelerle fotoğraf çekmenin tadı da bir başka! Ama, amaç anı dondurup saklamak ise kolay taşınabilir bu akıllı telefonlar hizmetlerini yerine getirmekte. Bizlerin yapması gereken sadece güzel görüntü elde etmek için bazı konulara dikkat etmek.

Akıllı telefonla fotoğraf çekerken yapılması gerekenler:

  1. Telefonunuzu iyi tanıyın, her telefonun çekim özellikleri ve kalitesi farklıdır. Sanal alemde kullanımını araştırıp daha sonrasında deneme fotoğraflar çekin.
  2. Fotoğraf çekmeden önce görüntüyü netleyin (kimi telefonda deklanşöre basılarak, kimi telefonda görüntüye dokunularak netlik kazanır)
  3. Fotoğraf çekimi sırasında telefonunuzu çift elle sabit tutun. Eğer eliniz çok titriyorsa son dönemde özellikle özçekim için kullanılan çubuklar sabit tutmak için yardımcı olabilir.
  4. Odaklamayı kendiniz ekrana parmağınızla dokunarak yapın.
  5. Ekranı bölen, nesneleri yerleştirmenize yarayan kılavuz çizgilerini görünür hale getirin.
  6. Fotoğraf çektiğiniz ortamın ışığı çok önemli, parlak ya da yetersiz ışık olmasın. Bu nedenle ışığı iyi ayarlayın. Özellikle çekeceğiniz nesne ya da kişinin arkasından ışık vurmasın, ışığı kendi arkanıza alın.
  7. Akıllı telefonların objektifleri arkada olduğu için kirlenebilmektedir. Objektifinizin temiz olmasına özen gösterin, yumuşak bezle silin. Aksi taktirde fotoğraflarınız kir nedeniyle buğulu çıkabilir.
  8. Akıllı telefonlarla zoom yapmak, fotoğrafın görüntü kalitesini düşürür. Bu nedenle mümkün olduğunca zoom yapmadan nesne ya da kişiye yaklaşarak fotoğraf çekin.
  9. Çözünürlük ayarı her zaman maksimum seviyede olsun.
  10. Fotoğrafları düzenlerken kamera ayarlarını da kullanabilirsiniz.
  11. Gece çekimlerinde flaş kullanıldığı için kırmızı göz olabilir. Fotoğraf çekmeden önce kırmızı göz ayarı yapmayı unutmayın.
  12. Fotoğraf çekerken arka fonun sade olmasına özen gösterin ki vurgulamak istediğiniz obje ön planda olsun.
  13. Birden fazla kare çekin. Çünkü tek seferde istediğiniz fotoğrafı yakalayamayabilirsiniz.
  14. Fotoğraflarınızı saklayın. Fotoğraf arşivlerinizi belirli aralıklarla düzenleyin ve telefonda saklamayın. Bilgisayara ya da web üzerinden bir ortama aktarın.
  15. Siz fotoğraf çekilirken doğal olun ve gülümseyin.
Fotoğraf meraklıları için işe yarayan bu bilgiler kolay uygulanmaktadır.
Objektiflerinizle en güzel kareleri yakalamanız dileğiyle
Sevgiler

Yorumlar

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar