ACELECI ANNE


Oyun halılarına oldum olası bayılırdım, heves ederdim. Bu yüzden de ilk fırsatta bir tane aldık oğluma :) 
Tabi aldığımızda oğlum 4 aylıktı. Ne oynamayı biliyordu ne de içinde durmak istiyordu. Aksine ağlayıp çıkmak istiyordu. Böyle davrandığını gören ben, büyük bir hayal kırıklığıyla hevesim kırılmış bir şekilde, üzülmekten mahvolduğum bir süreçten geçtim, sanki çocuk benim sevdiğim şeyleri sevmek zorundaymış gibi :)   



Sonra gel zaman git zaman oğlum 5.5 aylık oldu. Yani bir ay öncesine geldik :) Şimdi içinde dakikalarca duruyor, oyuncakları cekistirip oynuyor. Aynasında kendine bakıyor konuşuyor, halının zeminindeki çiftçilere bayılıyor :) Yani ben 1 ay boşuna üzülmüşüm, aceleciligimin sonuçlarına katlandım yapacak bir şey yok :)

Aynı şeyi bir de oğlumun 4.ay kontrolüne gittiğimizde yaşamıştım :) Kontrol sırasında ebe 'dönebiliyor mu?' diye sormuştu ama oğlum dönemiyordu :( Meğer dönmekten kastı sadece boyundan bele kadarmış :)
Şimdi düşündükçe gülüyorum :) Nereye yetişeceksem :)

Zamanı gelince zaten her şeyi yapıyor çocuklar. Bazı şeyleri gerçekten zamana bırakmak ve çocuklara fırsat vermek lazımdı onu öğrendim. Öğrendim ki; ebeveyn olmak çok sabır istiyor. Öğrendim ki; biz oğlumuza değil oğlum bize öğretiyor. Bakalım daha neler öğreneceğiz :)   

Sevgilerimle

Yorumlar

  1. Küçükken sanırım benim tek oyuncağım yürütecimdi. Üstünde oyuncaklar falanda vardı :D Hatırlıyorum .Böyle kilimler sanırım yoktu benim küçüklüğümde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim bir beşiği sırayla 5 kişi kullandığımızı düşünürsek sen bana göre çok şanslısın :)

      Yaa inanılmaz güzel egitici şeyler var. Eşimle mağazaya gidince kendimjzk kaybediyoruz. Tabi Ali Baran daha küçük olduğu için her şeyi alamıyoruz ama aklımıza not ediyoruz :) Inan bazı şeylerle ondan çok biz oynuyoruz o da bizi izliyor sanki çocuk o değil de biziz gibi :)

      Sil
  2. Şimdi ki çocuklar artık doğuştan zeki doğuyor . Onların aklına hayran kalıyorum :) Biz deneme yanılma yoluyla öğrenirken onlar direkt denemişte yanılmış gibi yapıyorlar bir nevi büyümüşte küçülmüşler :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de öğrenip geliyorlar :)
    Ben de takibe aldım sizi
    Selamlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar