30 Mart 2014

ZEYTINYAGLI KEREVIZ




Malzemeler


- 4 orta büyüklükte kereviz
- 3 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı bezelye
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Maydanoz, dereotu
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı şeker, tuz


Hazırlanışı

- Soğan, havuç, patates ve bezelyeyi temizleyip yıkadıktan sonra yağda hafif kavurun,
- Maydanoz, dereotu, şeker ve tuzu da ekleyin.
- Kerevizleri de iyice temizledikten sonra küp küp doğrayın. Onları da tencereye koyun.
- Tencerenin kenarında yavaş yavaş 2 bardak su ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte yavaşça pişsin kerevizler.
- Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu yemeğin üzerinde gezdirin.




Zeytinyağlı Kereviz yemeği afiyetle yenmek için artık hazır :)


Herkese afiyet olsun ellerinize sağlık ;)


Sevgilerimle


http://mavininguncesi.blogspot.com
www.facebook.com/mavininguncesi
www.twitter.com/aylinimredemir
www.instagram.com/mavininguncesi
e mail: mavininguncesi.aylin@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi