ONEMLI OLAN BENIM HAZIR OLMAM

Merhabalar,

Ali Baran bugün ilk defa uykuya emziksiz geçti.

Her zaman söylüyorum; çocuğa bir şeyleri öğretirken/yaptırırken/bıraktırırken önce anne yapmalı ya da hazır olmalı. Yoksa başarısızlıkla sonuçlanıyor her girişim.


Uzun zamandır emziği bıraktırmak istiyordum. Ancak, Ali Baran ben bıraktırmak istedikçe daha fazla emzik emmeye başladı. Halbuki O'na daha hiçbir şey dememiştim, sadece bıraktırmayı düşünüyordum ve nasıl yapabilirimi araştırıyordum.

İlk başlarda dışarda emmeyi bıraktırdım. Dışarı çıkarken emziğini istedim ve alıştı sadece evde emmeye. Sonra sadece uyuduğu zamanlarda vermeye başladım emziği. Ama bu konuda pek başarılı olamadım. Her meme dediğinde emziği eline verirken buldum kendimi.

Ama bugün bir fırsat geçti elime ve dedim ki bu fırsatı değerlendirmeliyim.

Ali Baran arabaları çok ama çok seviyor. İnstagramdan takip edenler biliyor otoban kenarında arabaları izleme seanslarımızı :)

Bugün ilk defa yatağına girerken elinde araba vardı ve emzik istemedi. Ben de hiç teklif etmedim emzik ister misin demedim.

Normalde 20:30-21:30 arası çoktaaaannn derin uykulara dalmış oluyordu. Ama bugün annemler bizdeydi ve sırf Ali Baran için gelmişlerdi. O yüzden uyutmadım onu erkenden. Saat 22:00 de uyumak üzere yatağına gittik birlikte. Hiç ses etmedi, tabi ben de :)

İlk 15-20 dk arabasıyla oynadı, kolumu yol yaptı. Bu ilk aşama sonrası biraz mızmızlandı ve meme istedi. Ama tabi ben uyuyor numarası yaparak hiç ses etmedim. Sonra unuttu yine arabayla oynamaya başladı. 10-15 dk sonra yine meme istedi ve ben yine ses çıkarmadım.

Gözlerim yarı açık onu izliyorum. O bir yandan arabayı ağzına koyuyor bakıyor olmuyor ağlıyor. Sonra unutup bu sefer yorganın altına girip orda araba sürmeye başladı. Baktı o da olmadı yine ağladı. Bir sağa bir sola döndü, ıııhh benden yine ses yok ama o ağlıyor Aylin meme diye. En son artık yüzüme vurmaya başladı, gözlerimi açmaya çalıştı.

O ağlarken tepkisiz kalmak gerçekten çok zordu.

En son dayanamadım yanıma yatırdım. O kalktı ben uzandırdım, o kalktı ben uzandırdım derken kalkmamaya başladı. Ama hala ağlıyor. Ben hiç konuşmadım. El teması kurdum ama kesinlikle konuşmadım. Çünkü biliyorum konuşsam, sesimi duysa kıyamet kopacak.

Neyse, en sonunda sırtını ovdum ve hafif vurarak rahatlatmaya çalıştım. Biraz sakinledi gibi oldu. Sonra yastığına uzandı sırt üstü. Bu sefer de göğsüne hafif vurmaya başladım ve karnını ovdum. İyice sakinledi. Eeee uyku da sıkıştırdı derkennnn, Ali Baran emziksiz uyuyuverdi.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika uyuma numarası yaptım ve sonunda emziksiz uyuttum. Dilerim devamı gelir.

Emziği bıraktırmak isteyen anneler sabır diliyorum sizlere.

Sevgiler

Yorumlar

  1. Hoşgeldiniz, en kısa zamanda ben de uğrayacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz, en kısa zamanda ben de uğrayacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar