03 Aralık 2013

SEHRIYE CORBASI




MALZEMELER

* 1 adet küçük boy soğan
* Arpa ya da tel sehriye
* Salça
* Su ( 1 lt den az fazla)
* Tuz
* Sıvı Yağ
* Maydanoz

YAPILISI

Öncelikle işe soğanı rendeleyerek başlayalım.  Daha sonra tencereye yağı koyup soğanları kavuralım. Salçayı da ekleyelim. Sonra suyu koyalım. Tuzu atalım. Daha sonra da sehriyeleri atalım.  Bir avucu geçmesin. Çünkü sehriye suyu çektiği için çorba kuruyup katı olabilir.

Sehriyeyi de koyduktan sonra kaynamaya bırakın. Çorba pistikten sonra servis ederken (isteğe bağlı) birer tutam maydanoz koyarak servisinizi renklendirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

http://mavininguncesi.blogspot.com
www.facebook.com/mavininguncesi
www.twitter.com/aylinimredemir
www.instagram.com/mavininguncesi
E mail: mavininguncesi.aylin@gmail.com

Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa