Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Cildimiz bizim kalkanımız, bizi dış dünyaya karşı koruyan vücudumuzun en temel bölümü. Cildimiz üzerinde herhangi bir sorun olduğunda, beden direncimizin düştüğü, bağışıklık sistemimizin zayıfladığı, bir takım hastalıklara karşı savunmasız olduğumuzu ve elbette kimi sağlık problemlerinin yaşandığı, yaşanabilme olasılığının arttığı açık ve net.

Bu nedenden dolayı da cildimize gereken asgari özeni göstermemiz gerekiyor. Asgari özen derken ne kastedildiğini kısaca belirtmek gerekir ise, cildimizin temizliğine gereken özeni göstermemiz, cildimizi özellikle başta güneşin zararlı ışınlarına karşı olmak üzere, çevresel olumsuz koşullara karşı koruma, düzenli uyku, beslenmemize dikkat etmemiz,sigara ve alkol gibi cilde zarar veren maddelerden uzak durmamız gerektiği açık ve net.

İşte tüm bu faktörlerin cildimize verdiği olumsuz zararlar farklı farklı olmakla beraber, her birinin cilde verdiği zarar doğal olarak farklı farklı.
Bunlar içinde güneşin zararlı ışınları olan UVA/UVB ışınlarının cilde verdiği zararlar şu şekilde sıralanabilir:

Güneşin Cilde Verdiği Temel Zararlar

·         Foto Yaşlanma: Hepimiz her yaşta genç ve güzel görünmek istiyoruz ama bu kimi zaman genetik faktörler, zamana bağlı yerçekiminin getirdiği koşullar, cilde gereken özenin gösterilmemesi gibi nedenlerle cilt üzerinde kırışıklıklar doğal olarak oluşuyor ama güneşin de zararlı ışınlarının bunda etkisini unutmamak gerekiyor. Zira güneş ışınlarına doğrudan ve en etkin geldiği zaman dilimi olan saat 11.00 ile 15.00 arası maruz kalındığında foto yaşlanma durumu kendiliğinden oluşuyor ve cilt üzerinde kırışıklıklar baş göstermeye başlıyor. Foto yaşlanma zamana bağlı olmadan her yaşta bu neden ile oluşabilecek bir sorun.

·         Lekeler: Eğer kişi kendi cilt tipine uygun bir biçimde güneş ışınlarını almaz ise o zaman tabir-i caiz ise cilt üzerinde benekli bir görünümün oluşması ve lekelerin ortaya çıkması kaçınılmaz. Özellikle kişinin cildi beyaz ise bu lekelerin çok daha görünür olduğu da aşikar ki bu aslında hiç istenmeyen ve kimi zaman, makyaj malzemeleri ile bile kapatılamayan bir durum.

·         Çiller: Kimi zaman insanların özellikle çocuk iken yüzünde çok güzel durmakla birlikte özellikle ilerleyen yaşlarda çiller çok da istenemeyen bir görünüm.

·         Güneş Yanığı: Yanığın sadece ateşten olacağı gibi bir kural yok, o nedenle güneşe bağlı olarak da güneş yanığı oluşması, özellikle sıcak yaz dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir sorun.

·         Cilt Kanseri: Türlü türlü kanser türlerinin olduğu bir gerçek. Güneş ışınlarına doğru ve/veya çok uzun süre maruz kalınması durumlarında farklı türlerde cilt kanserleri sorunu ile ister istemez karşılaşma durumu oluyor.

·         Göz Sorunları: Güneşin verdiği zararlar hep cilt için düşünülse bile aslında gözlerde yaşanan görme kayıpları, bulanık görme, katarakt gibi sorunların temelinde elbette güneşin zararlı etkilerinin verdiği zararlar bulunuyor.

·         Cilt Hasarları: Cilt güneşin ışınlarından tüm mevsimlerde etkilendiğinden, DNA hasarları oluşur. Bu da cilt üzerinde sorunların oluşmasına neden olur.
İşte yukarıdaki problemlerin oluşmaması için düzenli olarak güneş kremi kullanılmalı.

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1.       Cilt tipine uygun olan bir güneş kremi seçilmeli, yağlı ciltler için olan güneş kremi, hassas ciltlere kullanıldığında farklı sorunlar ortaya çıkabileceğinden bu konuya oldukça dikkat edilmeli
2.       Hangi mevsimde uygulanacağına bağlı olarak güneş kremi seçilmeli. Zira günlük kullanılan güneş kremlerinde koruma faktörü daha düşük olması gerekirken, yaz ve tatil dönemlerinde daha yüksek koruma faktörlü olan ürünler tercih edilmeli.
3.       Cildi nemlendiren, cildi kurutmayan bir ürün olmalı
4.       Olabildiğine boya, paraben, kimyasal içermeyen bir ürün olmalı ve içeriğinden emin olunmalı
5.       Klinik testlerden geçmiş olmalı
6.       Alerji vb. sorunlara yol açmamalı
7.       Yüz için, vücut için mi kullanılacağına göre ürün seçilmeli
8.       Özellikle çocuklar ve bebeklerde onlar için üretilen ürünler alınmalı
9.       Fiyatına asla takılmamalı ama çok ucuz ürünün taşıyacağı riskler göz önüne alınırken, aşırı pahalı olan ürünlerinden de çok kaliteli olacağı düşünülmemeli.

İşte tüm bu kriterlere uygun olarak yaklaşık 50 yıldır dünya çapında pek çok insanın tercih ettiği ürün Bioderma markasının Bioderma Atoderm isimli ürünü.
Bioderma isimli markanın tarihine bakıldığında,  alanında oldukça tanında bir eczacı olan Jean-Noël Thorel'in 1970'li yıllarda kendini mesleğinde kanıtlamış olan biyologlar ve dermatologlar ile bir araya gelerek araştırmalar yapmaya başlıyor ve uzun yıllar yapılan araştırmalar sonucunda da Bioderma markası piyasaya sunuluyor.

Markanın çıkış sloganı Biyolojiden güç alan dermatoloji ve bu mantıkla sürekli inovasyona bağlı çalışmalar yapan marka çözüm odaklı ürünleri piyasaya sunuyor.
Markanın tüm cilt tipleri için alanında ilklere imza attığı patentli ürünleri bulunuyor. Nitekim ürün gamı oldukça geniş olan marka ürünlerini farklı alt başlıklar halinde piyasaya sunuyor ve piyasaya sunduğu bu alt başlıklardan birisi de Bioderma Atoderm serisi.
Bu seride hijyen, bakım ve tamamlayıcı bakım gruplarında birçok ürün bulunuyor ve yine bu ürünler içinde kuru, çok kuru ciltler için özel olarak geliştirilen ve yukarıda belirtilen kriterlerin tamamını taşıyan güneş kremi bulunuyor. Fiyat olarak bakıldığında da ürün kalitesine göre oldukça uygun bir ürün olan krem, düzenli ve doğru bir biçimde kullanıldığında güneşin tüm olumsuz etkilerine karşı cildi korumaya yardımcı oluyor ve cildin yararlı etkilerinin cilde ulaşmasını sağlıyor.
Yeryüzünde kadın, erkek pek çok insanın düzenli olarak kullandığı, çok satan ürünlerin başında gelen bir seri Bioderma Atoderm.


Yorumlar

  1. Çok güzel bir ürün .harika anlatın

    YanıtlaSil
  2. Boderma ürünlerini ben genel olarak beğeniyorum. Bu ürün de gerçekten epeyi etkili bir ürün. Sevgiler @nihalbaysalkocer

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar