Oyuncu Anne

Eminim birçoğunuz biliyorsunuzdur, facebook fenomeni olan sevgili Oyuncu Anne Şermin Çarkıcı'yı. Ben de bir anne olarak tabiki kendisini takip ediyorum.

Çok samimi ve doğal buluyorum kendisini, sanki bizim evde yaşıyor gibi tanıdık geliyor. Kitabını okurken de karşılıklı sohbet ediyor hissini uyandırdı bende.

Kitap çok güzel bir cümle ile başlıyor:

"Her oyuncağın kırılmaya hakkı vardır, ama çocukların asla..."


Çoğu anne için ise bu durum tam tersi aslında. Çocuklara oynamaları için oyuncak alıyoruz, ama atıp kırdıkları zaman da kızıyoruz. Oyuncak dediğin oynayıp kırmak için var, öyle değil mi?

Kitabın bir başka bölümünde diyor ki Oyuncu Anne: "Onların elinden sokağı aldık. O da giderken yanında mahalle arkadaşlığını, sokak kedilerini, çocuk seslerini, sokak oyunlarını, kapı önü sohbetlerini, özgürlüğü götürdü. Şimdi ne kadar çabalasak sokağın sesini anlatamayacağız çocuklara."

Cümleyi sindirmek için birkaç kere okuduğum doğrudur. Nerede bizim çocukluğumuz, nerede çocuklarımız. Evlerden çıkmaz oldular. Bir çoğu sokakta koşmayı bilmiyor, ne acı...

Çocukluğum geldş aklıma... Keşke o günlere dönebilsem...

Şimdş asıl konumuza, kitaba dönelim. Okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap. Kitabı okuyunca, Oyuncu Anne'yi takip edince, gözünüzün gördüğü her şey bir anda oyuncağa dönecek. Acaba bununla neler yapabiliriz, ne oynayabiliriz, diye düşünmekten kendinizi alamayacaksınız.

Kitabın aslında en güzel yanı da ne biliyor musunuz? 365 gün için bir oyun önerisi var kitabın sonunda. Okuyup her oyunu oynamanız dileğiyle...

Sevgiler

Yorumlar

Yorum Gönder

Okuduklarınızla ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşarak kendimi geliştirmeme katkıda bulunursanız sevinirim.
Ayrıca iletişim ve sosyal medya hesaplarınızı yoruma eklemeyi unutmayın.
Sevgiler
Mavi'nin Güncesi

REKLAM

Popüler Yayınlar